Nestihli jste webinář? Podívejte se na něj ze záznamu.

Zajímají vás netradiční výtvarné materiály ?Pojďte si hrát a objevovat spolu s dětmi sádrový obvaz všemi smysly.

Znáte sádrový obvaz jen z nemocničního prostředí?
Napadlo vás někdy, že si z něj děti všeho věku mohou tvořit úžasná trojrozměrná díla?
Věděli jste, že s obvazem můžete “kreslit”, modelovat z něj či si vytvořit vlastní masku?

Ušpiňte si se mnou ruce od sádrového obvazu a buďte svědkem tvůrčího nadšení vašich děti.

drak ze sádry týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let
holčička a drak ze sádry týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let
drak ze sádry týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let

Proč zrovna sádrový obvaz?

Jednoduché tvoření

Obvaz nastříháte, namočíte do vody a pak už jen tvoříte dle své fantazie. Dokáže to úplně každý. A zároveň nadchne batolata i školáky.

Úspěch zaručen

Sádrový obvaz je ten nejposlušnější materiál, který jste kdy měli v rukou. Vymodelujete tvar, který za pár minut ztuhne a je hotovo.

Probouzí smysly

Děti si užívají kontakt s vodou i mazlavý dotek tekuté sádry. To překvapení, když jim pod rukama začne výrobek hřát.

nápis ze sádry týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let
zrcadlo ze sádry týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let
svícen ze sádry týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let

Co vás v Týdnu se sádrou čeká?

  1. Jeden týden nabitý informacemi, během kterého s vámi budu sdílet své zkušenosti s tvoření se sádrovými obvazy.
  2. Video, kde vám prakticky ukážu, jaké jsou možnosti práce s tímto materiálem.
  3. Fotopostupy pro domácí tvoření.
  4. Povzbuzení a spousta inspirace v uzavřené facebookové skupině, kde můžete se mnou a s ostatními sdílet fotografie z tvoření nebo se mě na cokoliv zeptat.

A jak bude Týden se sádrou probíhat?

Objednávejte do 10.11. 2021

Budete tak mít dostatek času, aby jste si připravili potřebný materiál. Seznam pomůcek vám přijde po zaplacení emailem.

V pondělí 15. 1. začínáme

Ve facebookové skupině a v emailu vás každý den bude čekat výtvarný projekt, kterému se budeme věnovat. Projekty budou uloženy v členské sekci a budete k nim mít přístup po dobu 1 roku.

týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let

Týden se sádrou navazuje na můj úspěšný online projekt pro rodiče s dětmi Týden s hlínou, kdy jsem přinesla prožitkové tvoření s keramickou hlínou do více než 500 domácností.

Co říkali na Týden s hlínou jeho účastníci?

"Moje děti jen tak u něčeho nevydrží v klidu, takže mě fascinovalo, jak dlouho se dokážou na práci s hlínou soustředit. I mě samotnou překvapilo, jak příjemné i uklidňující je dotýkat se hlíny a kolik možností ke tvoření hlína nabízí. Týden s hlínou mi otevřel úplně nový svět a i po jeho skončení tvoříme s dětmi s hlínou téměř každý den."

Ingrid Dach

"My jsme si Týden s hlínou užili při hodinách výtvarné výchovy, pracovní výchovy, dramatické výchovy a ve školní družině. Hlína byla kouzlem, pokusem, hrou. Velkou radost nám dělalo mačkání, trhání, plácání, matlání po rukou a malování prstem. Děti bavilo vše, každý si z těch 30 dětí našel svou radost s hlínou."

Pavlína Kollertová

"Pro mne bylo nejpřínosnější to zjištění, že nemusí jít jen o vytvoření nějakého výrobku, ale především o proces tvorby, tedy spíš o zážitek z doteku. Pro mne samotnou je to velká relaxace moci se hlíny dotýkat. I děti to moc bavilo a užily si “patláníčko” a špinavé ruce."

Veronika
(děti 1, 5 a 3 roky)

“Moje děti jen tak u něčeho nevydrží v klidu, takže mě fascinovalo, jak dlouho se dokážou na práci s hlínou soustředit. I mě samotnou překvapilo, jak příjemné i uklidňující je dotýkat se hlíny a kolik možností ke tvoření hlína nabízí. Týden s hlínou mi otevřel úplně nový svět a i po jeho skončení tvoříme s dětmi s hlínou téměř každý den.”

Ingrid Dach

“My jsme si Týden s hlínou užili při hodinách výtvarné výchovy, pracovní výchovy, dramatické výchovy a ve školní družině. Hlína byla kouzlem, pokusem, hrou. Velkou radost nám dělalo mačkání, trhání, plácání, matlání po rukou a malování prstem. Děti bavilo vše, každý si z těch 30 dětí našel svou radost s hlínou.”

Pavlína Kollertová

“Se synem jsme zvládli téměř všechny aktivity. Přes prvotní ohmatání hlíny, synovu sebekontrolu, aby se hlínou neumazal, dokud nezjistil, že umazání se od hlavy k patě nejen sebe, ale i mě, je vlastně velká legrace, že se nic jiného nestane, než že hlína zaschne a během chvilky se zase smyje. Že z hlíny může modelovat (své počáteční písmeno, mističku, ve které má teď sladkosti, postavičky) a že modelování z hlíny není totéž jako z plastelíny, nebo že hlínou může malovat. Malba hlínou byl jeden z nejlepších projektů a pro mě největším wow efektem. Zůstal nám po ní krásný domeček, který jsme zarámovali, a mě lněná taška k přenášení knih z knihovny. Pokud bych si měla něco přát, tak snad jenom vypalovací pec, ale tu logicky nemůže Radka distribuovat Pro zážitek práce s hlínou ale udělala maximum!”

Petra Mirovská
týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let

Kolik za TÝDEN SE SÁDROU zaplatíte?

Do 11. 10. získáte Týden se sádrou za zvýhodněnou cenu

690 Kč

Jaké projekty na vás čekají?

Spolu s dětmi si vyzkoušíte, jak si vyrobit jednoduchou hračku, masku nebo obrázek pomocí odlévání sádry nebo sádrorytu.

  1. PÍSMENO/JMÉNO
  2. AUTOPORTRÉT
  3. MASKA
  4. DRACI/ZVÍŘATA
  5. MEČ/ZRCADLO
  6. ODLÉVÁNÍ SÁDRY
  7. SÁDRORYT

Kdo bude vašim průvodcem?

Pojďte se mnou udělat další krok do světa prožitkového tvoření

Ráda se s vámi podělím o zkušenosti, které jsem načerpala během 14 let vedení výtvarných aktivit a jako absolventka řady arteterapeutických výcviků. Jsem spoluautorkou knihy Výchova prožitkem, která je vyhledávanou metodickou příručkou  pro pedagogy MŠ.

Mým největším přáním je, aby se děti nebály svobodně tvořit a rodiče nebo pedagogové od nich neočekávali perfektní výsledek. Jsem přesvědčená, že důležitější je samotný proces tvorby a radost, kterou dětem objevování výtvarného světa přináší.

Nejčastější otázky

 

Je součástí Týdne se sádrou materiál?

Ne, materiál si zakoupíte sami dle instrukcí. Je to úplně jednoduché.

Budeme tvořit i ze sádry?

Ano, 5 projektů bude ze sádrového obvazu a 2 ze sádry.

Pro jak staré děti je program vhodný?

Děti od tří let si ho z vaší pomocí užijí. Předškoláci a děti 1. stupeň ZŠ budou nadšené.

Jak dlouho bude program přístupný?

Mou osobní podporu budete mít ve skupině 14 dnů. K tomu dostane přístup do členské sekce na 1 rok.

Máte další otázky?

Napište mi na můj email: radka@radkarubesova.cz

drak ze sádry týden se sádrou, prožitkové tvoření s Radkou Rubešovou odlévání sádry sádroryt zvířecí masky ze sádry sádrové obrazy meč ze sádry zrcadlo ze sádry pro rodiče s dětmi od 3 do 10 let

Dejte mi vědět, až znovu poběží Týden s hlínou

Neváhejte a zapojte se už teď!

Chci prožít Týden se sádrou

Neváhejte a zapojte se už teď!