Jak na velikonoční perníčky aneb tentokrát tvoříme společně v kuchyni
Velikonoce se už blíží a s nimi i příprava nadílky pro koledníky. Možná už také máte dost čokoládových vajíček. Tyto domácí perníčky s lentilkami jsou tvořivou variantou, jak se u přípravy pobavit a mít opravdu originální koledu. A vůbec nevadí, že tentokrát budeme tvořit nadílku jen pro ty nejbližší z rodiny. Alespoň si na nich pochutnáme společně.

Co budete potřebovat?
- oblíbený recept na perníčky
- vykrajovátko vajíčka
- lentilky různých velikostí
- špejle, pokud chcete tvořit zápichy
Můžete použít můj osvědčený recept na perníčky, které jsou ihned měkké.
Potřebujete:
- 3 vejce
- 220 g moučkového cukru
- 4 lžíce medu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 60 g másla
- 1 vrchovatou lžičku jedlé sody
- 2 lžičky koření do perníku
- 650 g hladké mouky
Jak postupujeme?
Zpracujeme si těsto. Necháme ho odpočinout do druhého dne. Rozválíme a vykrájíme perníčky ve tvaru vajíčka. Perníčky klademe na plech. Nepotíráme je vodou ani vajíčkem, aby se barva z lentilek nerozpouštěla. Lentilky zamačkáváme rovnou do syrového těsta. Pokud chceme vytvořit zápich, špejli zapíchneme do těsta ještě před pečením.


Perníčky pečeme dle receptu. Po upečení je necháme vychladnout.

A pokud je vám blízké mé pojetí rozvoje dětské kreativity, nenechte si uniknout mou nejnovější knihu TVOŘÍM S PROŽITKEM, která potěší pod stromečkem nejen vaše děti, ale i jejich paní učitelky.
Ali
Dobrý den, recept super ale jak dlouho a na kolik stupňů pečete?