Jak na velikonoční perníčky aneb tentokrát tvoříme společně v kuchyni
Velikonoce se už blíží a s nimi i příprava nadílky pro koledníky. Možná už také máte dost čokoládových vajíček. Tyto domácí perníčky s lentilkami jsou tvořivou variantou, jak se u přípravy pobavit a mít opravdu originální koledu. A vůbec nevadí, že tentokrát budeme tvořit nadílku jen pro ty nejbližší z rodiny. Alespoň si na nich pochutnáme společně.

Co budete potřebovat?
- oblíbený recept na perníčky
- vykrajovátko vajíčka
- lentilky různých velikostí
- špejle, pokud chcete tvořit zápichy
Můžete použít můj osvědčený recept na perníčky, které jsou ihned měkké.
Potřebujete:
- 3 vejce
- 220 g moučkového cukru
- 4 lžíce medu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 60 g másla
- 1 vrchovatou lžičku jedlé sody
- 2 lžičky koření do perníku
- 650 g hladké mouky
Jak postupujeme?
Zpracujeme si těsto. Necháme ho odpočinout do druhého dne. Rozválíme a vykrájíme perníčky ve tvaru vajíčka. Perníčky klademe na plech. Nepotíráme je vodou ani vajíčkem, aby se barva z lentilek nerozpouštěla. Lentilky zamačkáváme rovnou do syrového těsta. Pokud chceme vytvořit zápich, špejli zapíchneme do těsta ještě před pečením.


Perníčky pečeme dle receptu. Po upečení je necháme vychladnout.

Baví vás mé výtvarné nápady a chcete další inspiraci na jarní tvoření?
Přihlaste se na webinář NAMALUJ VEJCE 5x jinak.
Ali
Dobrý den, recept super ale jak dlouho a na kolik stupňů pečete?